Παιδοδοντία

Ακόμα και αν όμως ένα παιδί ή έφηβος εμφανίζει προβλήματα στα δόντια όπως εκτεταμένες τερηδόνες ή προβλήματα στα ούλα, τότε αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται κατάλληλα ακόμα και αν πρόκειται για δόντια που θα αλλάξει, καθώς προβλήματα σε παιδικά δόντια μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο, αποστήματα , προβλήματα γενικής υγείας ακόμα και προβλήματα στα μόνιμα δόντια.

Ενδοδοντία -Απονεύρωση

Η απονεύρωση είναι η διαδικασία με την οποία αφαιρείται ο φλεγμαίνων πολφός από το εσωτερικό του δοντιού και η επεξεργασία του ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια από το εσωτερικό των ριζών.

Καθαρισμός – Περιοδοντολογία

Τομέας της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την υγεία των ούλων και των περιοδοντικών ιστών, δηλαδή των ιστών που συγκρατούν τα δόντια στις γνάθους. Στις νόσους του περιοδοντίου περιλαμβάνονται η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

Νάρθηκες

Θα εκπλαγείτε αν σας πούμε ότι το 50% με 90% των υγιών ενηλίκων επιδίδονται σε ένα συνεχές τρίξιμο και σφίξιμο των δοντιών τους κατά την διάρκεια του ύπνου σε κάποια στιγμή της ζωής τους και σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς για συνεχόμενα και παρατεταμένα χρονικά διαστήματα σε περιόδους έντονου στρες και ψυχολογικής πίεσης.