Για ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο!

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Παρά το γεγονός ότι οι καλύτερες συνθήκες ζωής και η πιο αποτελεσματική στοματική υγιεινή έχουν σαν αποτέλεσμα τη μικρότερη απώλεια δοντιών, ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει βιώσει την εξαγωγή κάποιου δοντιού.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 69% των ενηλίκων στις ηλικίες 35-44 έχουν χάσει τουλάχιστον ένα δόντι για διάφορες αιτίες ενώ μέχρι τα 74 το 26% των ενηλίκων έχουν χάσει όλα τους τα δόντια.

Τα σύγχρονα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν πλέον σε πολλές περιπτώσεις την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία για την αποκατάσταση των χαμένων φυσικών δοντιών. Τα ποσοστά επιτυχίας πλησιάζουν το 98% στην κάτω γνάθο και 95% στην άνω για την δεκαπενταετία με τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα που ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Το σύγχρονο οδοντιατρικό εμφύτευμα είναι μία κυλινδρική κατασκευή από τιτάνιο που τοποθετείται από τον χειρουργό μέσα στο κόκκαλο της άνω ή της κάτω γνάθου και αντικαθιστά τη ρίζα του χαμένου δοντιού. Το οστό όχι μόνο δεν αποβάλλει την ειδικά επεξεργασμένη επιφάνεια τιτανίου του εμφυτεύματος αλλά την «αγκαλιάζει» και μέσα στους επόμενους μήνες δημιουργεί ένα δεσμό μαζί της (οστεοενσωμάτωση) που είναι και ο βασικός μηχανισμός που εξασφαλίζει την μακροβιότητα του αποτελέσματος.

Πάνω στο εμφύτευμα τοποθετείται το κολόβωμα, που είναι μία μεταλλική κατασκευή από τιτάνιο που μοιάζει με τροχισμένο δόντι και πάνω στο κολόβωμα τοποθετείται η τελική προσθετική αποκατάσταση (θήκη-γέφυρα) που είναι απολύτως παρόμοια με αυτή της κλασικής προσθετικής.

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων για να έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας, πρέπει να συνδυάζει μια καλά εξειδικευμένη και ενημερωμένη ομάδα γιατρών που θα φέρει σε πέρας τη μελέτη του περιστατικού, την επιλογή του κατάλληλου εμφυτεύματος, τη σωστή τοποθέτησή του και την προσθετική του αποκατάσταση. Για όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συνεργασία γναθοχειρουργού ή περιοδοντολόγου (για τη χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο οστό) με τον προσθετολόγο (για την τοποθέτηση του τμήματος της πορσελάνης πάνω στο εμφύτευμα.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται, τις περισσότερες φορές, με τοπική αναισθησία στο ειδικά εξοπλισμένο ιατρείο μας εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και γρήγορη τοποθέτησή τους και την ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Τα σύγχρονα τοπικά αναισθητικά προσφέρουν σίγουρη, σε βάθος και σε διάρκεια, αναισθησία και δεν είναι καθόλου επιβαρυντικά για την γενική υγεία καθιστώντας έτσι την όλη διαδικασία απολύτως ανώδυνη και ασφαλή. Η διάρκεια εξαρτάται βέβαια από τον αριθμό των εμφυτευμάτων, σε κάθε περίπτωση πάντως η ταλαιπωρία του ασθενή είναι μικρότερη από αυτήν σε αντίστοιχης διάρκειας κλασσικές οδοντιατρικές πράξεις.

Κατά την προσθετική αποκατάσταση των εμφυτευμάτων, δεν χρειάζεται καθόλου αναισθησία μιας και ο ασθενής δεν νιώθει κάτι.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να δώσουν λύσεις που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε την απώλεια των δοντιών μας και να γελάμε και να λειτουργούμε με αυτοπεποίθηση!

Συνήθεις ερωτήσεις

Τηλέφωνο | 2107219322
© Copyright 2022 | Αμαλία Μπαλλά | All Rights Reserved