Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν αυτή τη στιγμή, το νούμερο ένα υλικό αποκατάστασης, από αισθητικής πλευράς, που έχει ο εξειδικευμένος οδοντίατρος στα χέρια του, για να μετατρέψει το χαμόγελο του ασθενούς του, από συνηθισμένο, σε χαμόγελο αστέρα του Χόλλυγουντ.

Οι όψεις πορσελάνης μοιάζουν με μια φλούδα λευκού υλικού η οποία συγκολλάται πάνω σε κάθε δόντι ξεχωριστά και μετατρέπει το σχήμα, το χρώμα, και τη μορφολογία του, σε αυτή του τέλειου δοντιού που ταιριάζει απόλυτα στο χαμόγελό του.

Ο ενθουσιασμός στην παρουσίαση και εφαρμογή αυτής της θεραπείας οφείλεται στην τεράστια αντοχή που αποκτούν οι όψεις μετά τη συγκόλλησή τους, στη διάρκεια που έχουν στο χρόνο και στο γεγονός ότι δεν αποχρωματίζονται, δεν επηρεάζονται από χρωστικές (κάπνισμα, καφές), και εξωτερικές φθορές, και παραμένουν αναλλοίωτες και καλαίσθητες για τουλάχιστον μία δεκαπενταετία.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν με την προϋπόθεση ότι τα βήματα της παρασκευής των δοντιών, της επιλογής του κατάλληλου τύπου όψεων και της τελικής συγκόλλησής τους στο στόμα γίνονται Lege artis, από ειδικά εκπαιδευμένο οδοντίατρο στο συγκεκριμένο κομμάτι της αισθητικής αποκατάστασης.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι πορσελάνης που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή όψεων με συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε στόμα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η σωστή επιλογή καθορίζει και την επιτυχία του αποτελέσματος.