Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί την πιο συντηρητική αισθητική παρέμβαση στο χρώμα των δοντιών, καθώς μπορούμε ν’ αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών χωρίς καμία παρέμβαση στη δομή των δοντιών.

Πρόκειται για απόλυτα ασφαλή μέθοδο όταν γίνεται υπό την παρακολούθηση Οδοντιάτρου.

Η διαδικασία αφορά την εφαρμογή ειδικού λευκαντικού gel στην επιφάνεια των δοντιών το οποίο διασπά και απομακρύνει τις χρωστικές χωρίς να καταστρέφει οδοντική ουσία.

Οι μέθοδοι λεύκανσης δοντιών είναι οι εξής

α) Λεύκανση σε σπίτι. Εφαρμογή του gel σε εξατομικευμένους ειδικούς νάρθηκες (μασελάκια) τα οποία φορά ο ασθενής καθημερινά, συνήθως τις βραδινές ώρες 7-10 ημέρες.

β) Λεύκανση στο ιατρείο. Εφαρμογή του gel στα δόντια με ταυτόχρονη χρήση φωτεινής πηγής ενέργειας (λάμπα λεύκανσης ή Laser) για επιτάχυνση της διαδικασίας.

γ) Συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων.

Η διατήρηση του αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια αρκεί κάθε 12-18 μήνες να γίνεται μια επανεφαρμογή του gel στους νάρθηκες για 2-3 ημέρες.


Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Η λεύκανση κάνει κακό στα δόντια;

Ποτέ και για κανένα λόγο μια λεύκανση που γίνεται από έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο με τα κατάλληλα λευκαντικά υλικά, στα σωστά ποσοστά, και για το σωστό χρονικό διάστημα δε γίνεται να βλάψει το δόντι.

Η παροδική ευαισθησία των δοντιών που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της λεύκανσης, είναι απόλυτα αντιστρεπτή και κρατάει για μικρό χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμείβει!

Πόσο καιρό διαρκεί μια θεραπεία λεύκανσης;

Οι περισσότεροι ασθενείς θα ολοκληρώσουνε τη λεύκανση τους μέσα σε οκτώ ημέρες, με τη χρήση ειδικών δισκαρίων, καθημερινά για δυο ώρες, στο σπίτι τους.

Υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνω κατά τη διάρκεια της λεύκανσης;

Τροφές οι οποίες βάφουν τα δόντια (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί κλπ),

θα πρέπει να καταναλώνονται με καλαμάκι η να αποφεύγονται.

Πολύ έντονα χρωματισμένα φρούτα (κεράσια, βατόμουρα, φράουλες κλπ), θα πρέπει να τα αποφεύγουμε.

Το κάπνισμα απαγορεύεται.

Έχω ήδη στο στόμα μου θήκες, όψεις ή σφραγίσματα. Θα αλλάξει το χρώμα τους με τη λεύκανση;

Δυστυχώς η λεύκανση εφαρμόζεται και δουλεύει μόνο στα φυσικά μας δόντια.

Το χρώμα των υπολοίπων αποκαταστάσεων θα παραμείνει σταθερό.

Γι αυτό, και πριν από τη λεύκανση, συμβουλευόμαστε πάντα τον οδοντίατρό μας για μια συνολική βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελού μας!