ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ (ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ)

Ενδοδοντική θεραπεία ή αλλιώς απονεύρωση.

 

Ενδοδοντία είναι ο τομέας της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τη θεραπεία του πολφού, δηλαδή του νεύρου που υπάρχει εσωτερικά του δοντιού και παρέχει νεύρωση και αιμάτωση στο δόντι. Στην περίπτωση που μικρόβια έλθουν σε επαφή με το νεύρο, λ.χ λόγω εκτεταμένης τερηδόνας ή λιγότερο συχνά λόγω κατάγματος , τότε το νεύρο αρχίζει και φλεγμαίνει και σταδιακά νεκρώνεται δημιουργώντας πολύ έντονο πόνο, απόστημα ακόμα και οίδημα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η λύση για να παραμείνει ένα τόσο προβληματικό δόντι στο στόμα, είναι η λεγόμενη ενδοδοντική θεραπεία ή αλλιώς απονεύρωση.

Η απονεύρωση είναι η διαδικασία με την οποία αφαιρείται ο φλεγμαίνων πολφός από το εσωτερικό του δοντιού και η επεξεργασία του ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια από το εσωτερικό των ριζών. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται υπό πολύ προσεκτικές συνθήκες και με κατάλληλα μέσα.

Στο Dental 77 όλες οι ενδοδοντικές θεραπείες γίνονται με τη χρήση:

 

– Eλαστικού απομονωτήρα

– Mηχανοκινήτων εργαλείων

– Eφαρμογή laser ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της θεραπείας και κατ’ επέκταση η παραμονή του δοντιού στο στόμα.

Πολύ σημαντικό, τέλος είναι κάθε δόντι που έχει απονευρωθεί να αποκαθίσταται και λειτουργικά με μία στεφάνη ολικής κάλυψης (θήκη) ώστε να μπορεί να είναι και λειτουργικό χωρίς να κινδυνεύει να σπάσει.