Για ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο!
Η στοματική κοιλότητα των παιδιών και εφήβων παρουσιάζει ιδιαιτερότητες σε σχέση με των ενηλίκων.

Παιδοδοντία

Ο τομέας της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την παρακολούθηση και αντιμετώπιση προβλημάτων στην στοματική κοιλότητα παιδιών και εφήβων.

Η στοματική κοιλότητα των παιδιών και εφήβων παρουσιάζει ιδιαιτερότητες σε σχέση με των ενηλίκων. Τα πρώτα δόντια (νεογιλά) τερηδονίζονται πιο εύκολα λόγω μεγέθους και δομής. Επίσης στο στόμα συμβαίνουν αλλαγές καθώς τα παιδικά δόντια αλλάζουν δίνοντας τη θέση τους στα μόνιμα δόντια. Ταυτόχρονα, τα μόνιμα δόντια ειδικά τα πρόσθια υπόκεινται πολύ πιο συχνά σε τραύματα ή κατάγματα λόγω της έντονης δραστηριότητας των παιδιών. Τέλος, διάφορα ορθοδοντικά προβλήματα εμφανίζονται σε αυτές τις ηλικίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Στο Dental 77, στόχος μας πέραν της αντιμετώπισης των οποιοδήποτε προβλημάτων, είναι η εδραίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους μικρούς μας φίλους, μιας σχέσης που θέλουμε να συνεχιστεί και αργότερα. Γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βάση στην σωστή ενημέρωση των γονιών με σωστές οδηγίες όσον αφορά στην διατροφή αλλά και στην καθημερινή στοματική υγιεινή.

Η πρώτη επίσκεψη καλό είναι να γίνεται στην ηλικία των 3-4 ετών, όπου γίνεται ένας αρχικός έλεγχος και εφ’ όσον δεν υπάρχουν προβλήματα , τότε το παιδί μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και φθορίωσης ανά εξάμηνο.

Η φθορίωση, ως μέσο πρόληψης έχει αποδειχθεί ο πιο ισχυρός σύμμαχος στην αντιμετώπιση της παιδικής τερηδόνας. Πέραν της λήψης φθορίου με την οδοντόκρεμα στο σπίτι, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, γίνεται και εφαρμογή ειδικού φθοριούχου gel στο ιατρείο, η λεγόμενη φθορίωση, που βοηθά στην επανασβεστίωση των δοντιών και στην αναχαίτηση αρχομένων τερηδονικών βλαβών.

Εκτός από τη φθορίωση στα πλαίσια της πρόληψης εφαρμόζονται και οι λεγόμενες επικαλύψεις ή αλλιώς Sealants.

Επικάλυψη είναι η τοποθέτηση υγρής ειδικής ρητίνης στην επιφάνεια των πρώτων και δεύτερων μόνιμων γομφίων που εμφανίζονται στο στόμα των παιδιών στην ηλικία περίπου των 6 ετών και 12 ετών αντίστοιχα. Είναι δόντια που τα παιδιά δεν αλλάζουν και επίσης λόγω της έντονης μασητικής μορφολογίας τερηδονίζονται πολύ εύκολα.

Με τις επικαλύψεις, που είναι μία ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία χωρίς χρήση τροχού, επιτυγχάνεται η πρόληψη των μασητικών τερηδόνων.

Ακόμα και αν όμως ένα παιδί ή έφηβος εμφανίζει προβλήματα στα δόντια όπως εκτεταμένες τερηδόνες ή προβλήματα στα ούλα, τότε αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται κατάλληλα ακόμα και αν πρόκειται για δόντια που θα αλλάξει, καθώς προβλήματα σε παιδικά δόντια μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο, αποστήματα , προβλήματα γενικής υγείας ακόμα και προβλήματα στα μόνιμα δόντια.

Τέλος, τα οποιαδήποτε ορθοντικά προβλήματα υπάρχουν, στο Dental 77 δίνουμε λύσεις σε συνεργασία με την ορθοδοντικό μας, είτε με την κλασσική ορθοδοντική (σιδεράκια) είτε με νεότερες μεθόδους (διαφανείς νάρθηκες, γλωσσικά σιδεράκια).

Συνήθεις ερωτήσεις

Τηλέφωνο | 2107219322
© Copyright 2022 | Αμαλία Μπαλλά | All Rights Reserved