Για ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο!
MPALLA1884 300x400 1

Αμαλία Μπαλλά

Χειρουργός οδοντίατρος – Προσθετολόγος, DDS, AEED

Η Αμαλία Μπαλλά αποφοιτησε απο την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003.

Στο διάστημα 2003-2004 ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) , στο τμήμα της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Προσθετολογίας.

Από το 2004 έως το 2005 εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως χειρουργός Οδοντίατρος (Associate dentist) σε πολυκλινική του Κεντρικού Λονδίνου .

Ολοκληρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο TUFTS, ΒΟΣΤΩΝΗΣ, ΗΠΑ, στον τομέα της Αισθητικής και Προσθετικής Οδοντιατρικής το 2007 ,μετά από 28 συναπτούς μήνες καθημερινής , κλινικής ενασχόλησης με όλες τις σύγχρονες μεθόδους της προσθετολογίας δοντιών και εμφυτευμάτων (AEED).

Διορίστηκε ΛΕΚΤΟΡΑΣ του Πανεπιστημίου TUFTS ΒΟΣΤΩΝΗΣ το 2007, και δυο χρόνια αργότερα απέκτησε τη θέση της ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ (Assistant Professor) στην έδρα της Οδοντικής Χειρουργικής και Προσθετολογίας του TUFTS.

Την ίδια χρονιά αρίστευσε στις Παναμερικανικές οδοντιατρικές εξετάσεις (AMERICAN DENTAL BOARD) (Part I, Part II) και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες (Florida, USA).

Εργάστηκε ως Αισθητική Οδοντίατρος σε ιδιωτική κλινική στη ΒΟΣΤΩΝΗ, TUFTS DENTAL ASSOCIATES,(ΤDA) καθώς επίσης και σε ιδιωτική κλινική στο MΙΑΜΙ, FLORIDA (HQ Dontics)

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αμερική, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία πληθώρα πολύπλοκων οδοντιατρικών περιστατικών, φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα τη γνώση και την εμπειρία των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας.

Επέστρεψε μόνιμα στην Αθηνα το 2012, και διατηρει την ιδιωτική κλινική dental77 , όπου ειδικεύεται στην Αισθητική, Προσθετική Οδοντιατρική και Κλινική Εμφυτευματολογία απλών και ιδιαίτερα πολύπλοκων αποκαταστάσεων.

Η κ. Μπαλλά είναι μέλος των επιτροπών CAMBRA (Carries management and risk assessment) και CODE (Current dental terminology) USA.
Είναι μέλος της ADA (American Dental Association), της BDA (British Dental Association), International academy of cosmetic dentistry και διατηρεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Μεγάλη Βρετανία.
Εχει ολοκληρώσει πολυάριθμα σεμιναρια στον τομέα της Αισθητικής και Προσθετικής Οδοντιατρικής στα Πανεπιστήμια Eastman (UCL) και Kings College Londοn.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια, στη Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Μαϊάμι και Ελλάδα με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές μεθόδους και εξελίξεις.

Τηλέφωνο | 2107219322
© Copyright 2022 | Αμαλία Μπαλλά | All Rights Reserved